Nieuws

Isoleren binnenwanden met cellulosevezels, ideaal bij staalframes: warmte-isolatie, vochtregulerend

Bij het isoleren van de binnenwanden en de plafonds passen we steeds vaker cellulosevezels toe. Cellulosevezels zijn afkomstig uit zuiver en ongelezen krantenpapier; het is sterk warmte-accumulerend en vochtregulerend. Dit zorgt voor een prettig binnenklimaat. 
Lees verder.

Ubiflex loodvervanger, beter voor het milieu en kostenbesparend te verwerken.

Ubiflex van Ubbink is dé loodvervanger die we bijna altijd toepassen in bouwdetails waarin een waterdichte laag vereist is, zoals bij een z.g. lokettenlijn. Het is niet alleen zeer eenvoudig (en dus kostenbesparend) te verwerken, we voorkomen daarmee ook dat het traditionele bladlood van uw gebouw wordt ontvreemd vanwege de hoge metaalprijs. 
Lees verder.

Bijzonder dakpaneel bij het bouwen met staalframes

Bij het bouwen met staalframes kiezen we steeds vaker voor een bijzonder dakpaneel. Het Falk dakpaneel met hoge isolatiewaarde. Dat zonder problemen een tijdje onbedekt blijven liggen. Dat past prima bij onze bouwmethode waarbij de woning snel wind- en waterdicht is. 
Lees verder.

Bouwen met staalframes biedt prima mogelijkheden voor gevelafwerking en binnenwanden.

Bij het bouwen van een woning op basis van staalframes (zoals wij die toepassen van Nedframe) ontstaan mooie mogelijkheden om de wanden, zowel binnen als buiten, af te werken in combinatie met een optimaal isolatiepakket. Bij een woning in Drunen met een strakke uitstraling hebben we een uitgekiend afwerkpakket met optimale bouwfysische eigenschappen (zoals isolatie, slagvastheid, scheurbestendigheid, etc.) toegepast. 
Lees verder.

Calsitherm koudebrugisolatieblokken voorkomen koudebruggen. Voor een optimale isolatie.

Bij het ontwerpen en uitvoeren van een isolatieplan voor een gebouw is het voorkomen van koudebruggen een van de voornaamste zaken. Wij passen stroken Calsitherm koudebrugisolatieblokken toe waardoor een volledige isolatie gerealiseerd wordt. 
Lees verder.

Luchtdicht bouwen met Quickseal heeft tal van voordelen. Een hoge verwerkingssnelheid en betere thermische en akoestische prestaties. Luchtdicht bouwen geeft een beter binnenklimaat en maakt het realiseren van de EPC-eis mogelijk. 
Lees verder.

Aangescherpte EPC-eisen en Rc-waarden per 1 januari 2015, wij zijn er klaar voor!

Per 1 januari 2015 zijn de EPC-eisen voor alle nieuwe bouwwerken aangescherpt. Woningen moeten voldoen aan een EPC-eis van 0,4. Ook worden scherpere eisen gesteld aan de thermische schil van een gebouw. Maatregelen die wij probleemloos uit kunnen voeren. 
Lees verder.

Staalframes van Nedframe, de ideale basis voor het duurzaam en energiezuinig bouwen van uw woonhuis.

Bouwen met Nedframe staalframes staat voor een geheel nieuwe manier van bouwen. Een wijze van bouwen waarbij de oude, traditionele manier ingeruild wordt voor een snelle, schone en efficiënte wijze van bouwen. Met tal van voordelen en een optimale ontwerpvrijheid.
Lees verder.

Ook bij renovatie kan een optimale (en duurzame) isolatie gerealiseerd worden.

Mupan Ultra XS is een zeer stevige, vormvaste glaswol isolatieplaat voor de spouwmuur met een hoge isolatiewaarde. Maar tegelijkertijd is het ook een plaat waarmee oneffenheden in de muur probleemloos opgevangen kunnen worden. Het is een plaat die veel goede eigenschappen in zich verenigt én die perfect past in onze manier van werken. 
Lees verder.

HODY Trapeziumplaat, een slimme manier om inpandige verdiepingsvloeren bij renovatie te realiseren.

Bij het renoveren van oudere panden treffen we vaak houten verdiepingsvloeren aan waarvan het wenselijk is die te vervangen door betonnen vloeren. HODY Trapeziumplaat is een slimme manier om inpandige verdiepingsvloeren bij renovatie te realiseren. 
Lees verder.

Duurzaam bouwen betekent ook dat je bij renovatie gebruik maakt van bestaande materialen.

Duurzaam bouwen betekent ook dat je bij renovatie zoveel mogelijk gebruik maakt van bestaande materialen. Zoals bij spanten van een boerderij.
Wij inventariseren heel nauwkeurig welke materialen nog goed bruikbaar zijn, hoe we er slim gebruik van kunnen maken en hoe we ze zo toe kunnen passen dat we toch voldoen aan eisen van het Bouwbesluit.
 
Lees verder.