Aangescherpte EPC-eisen en Rc-waarden per 1 januari 2015, wij zijn er klaar voor!

Aangescherpte EPC-eisen en Rc-waarden per 1 januari 2015, wij zijn er klaar voorDe overheid wil dat de energiezuinigheid van nieuwe gebouwen toeneemt (eind 2020 moeten alle nieuwe gebouwen energieneutraal zijn), daarom zijn er een tweetal maatregelen van kracht geworden. Maatregelen die veel invloed hebben op het technische ontwerp en de uitvoering. Maatregelen die wij overigens probleemloos uit kunnen voeren. Veel gebouwen waar we bij betrokken zijn, voldoen (dankzij het advies dat wij gegeven hebben) al aan deze normen.

Allereerst zijn per 1 januari 2015 de EPC-eisen voor alle nieuwe bouwwerken aangescherpt. Woningen moeten voldoen aan een EPC-eis van 0,4 in plaats van de EPC-eis van 0,6 die in 2014 gold. Voor utiliteitsfuncties wordt de EPC-eis met 50% aangescherpt ten opzichte van de eisen van 2007.

Deze energieprestatiecoëfficiënt (EPC) drukt uit hoe energiezuinig een gebouw is. De waarde 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning in 1990 presteerde. Een woning met een EPC van 0,4 gebruikt dus nog maar 40% van de energie, die zo'n woning twintig jaar terug gebruikt zou hebben.

De energieprestatie van een woning gaat over de energie die nodig is voor het verwarmen of koelen van het binnenklimaat, het warm tapwater en de verlichting. Het gaat niet over het overige huishoudelijk energiegebruik zoals nodig voor koken, wassen, koelkast, en andere apparatuur.

Aangescherpte EPC-eisen en Rc-waarden per 1 januari 2015, wij zijn er klaar voorThermische schil

Per 1 januari 2015 worden er ook scherpere eisen gesteld aan de thermische schil van een gebouw. Tot 01-01-14 werd er een Rc-waarde eis van 3,5 m2K/W gesteld voor de gehele schil, die eis wordt gedifferentieerd naar type constructie:
Vloer: Rc-waarde minimaal 3,5 m2K/W
Gevel: Rc-waarde minimaal 4,5 m2K/W
Dak: Rc-waarde minimaal 6,0 m2K/W



Wij zijn helemaal klaar voor deze nieuwe eisen.

Energiezuinig en duurzaam bouwen heeft altijd al een belangrijke plaats in ons werken ingenomen. De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot een echte voortrekker op dit gebied. Daarom vormen deze verscherpte eisen geen enkel probleem voor ons. Advisering vóór de bouw neemt een steeds belangrijkere plaats in, evenals het aanbieden van werkelijk energiezuinige en duurzame bouwconcepten, zoals bijvoorbeeld staalframebouw van Nedframe.

We wisselen graag met u van gedachten hoe uw nieuwbouwplannen aan de nieuwe eisen kunnen voldoen. Waarbij we u ook duidelijk voor kunnen rekenen dat de nieuwe normen echte energiewinst (en daardoor een flinke kostenbesparing) opleveren. Plus natuurlijk een verhoogd wooncomfort.
Mail ons voor een afspraak, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.