Kosten en offerte bouw nieuw vrijstaand woonhuis (en twee-onder-een-kap huis of boerderij).

Als u een nieuw huis (of u het nu woonhuis, boerderij, herenhuis, landhuis, twee-onder-een-kap of vrijstaande woning noemt, maakt niet uit) gaat bouwen, let u natuurlijk op de kosten. Het bouwen van een nieuw huis is een nogal behoorlijke investering en door goed op de kosten te letten, kunt u veel ‘verdienen’. Al voordat u een offerte aanvraagt voor het bouwen van een huis, zijn er een aantal zaken die het uiteindelijke kostenplaatje behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Als je precies weet wat je wilt, scheelt dat in extra kosten.
De meeste mensen bouwen maar een of hooguit een paar huizen in hun leven. Wij bouwen dagelijks huizen, jaar-in, jaar-uit en hebben natuurlijk te maken met veel verschillende huizen. Dat betekent dat we veel ervaring hebben én dat we dagelijks zien welke huizen juist heel efficiënt te bouwen zijn en welke niet. En tegelijk zien we dat dat meestal weinig te maken heeft met woonplezier. Dus door slimmer te bouwen, lever je niet in op woongenot, maar wel op kosten.
Wij adviseren u graag, vanuit onze ervaring dus, over efficiënt bouwen.
Daarnaast besteden we veel tijd aan het zekerstellen dat hetgeen op tekening staat, ook daadwerkelijk datgene is wat u wilt. Zodat kostbare veranderingen achteraf niet nodig zijn.

Door de juiste keuze van materialen kunt u veel besparen.
Als u de totale offerte voor de bouw van een huis bekijkt, dan ziet u dat materiaal vaak minder dan de helft van de kosten uitmaakt. Toch bestaat de neiging om daarop te bezuinigen. Ons advies is om dat nooit te doen. Ten eerste is onze ervaring dat het verwerken van kwaliteitsmaterialen vaak veel efficiënter gaat dan goedkope materialen (denk aan maatvastheid, etc.), waardoor de meerprijs zichzelf terugverdient. Daarnaast krijgt u van goedkope materialen vaak snel spijt, vervanging is dan extra kostbaar. Ook slijten goedkope materialen sneller, waardoor ze eerder aan dure vervanging toe zijn.
Wij hebben veel ervaring met bouwmaterialen en kunnen u perfect adviseren over kwaliteitsmaterialen die kostenbesparend te verwerken zijn, zodat u uiteindelijk niet te veel betaalt en lang plezier van uw investering hebt.

Energiebesparing is een extra investering, maar verdient zich dubbel en dwars terug.

De prijzen van energie zijn de afgelopen jaren explosief gestegen en het ziet er naar uit dat die stijging zich voorlopig nog wel door blijft zetten. Het loont dus zeer zeker de moeite om in uw nieuwe huis sterk in te zetten op enerzijds energiebesparing (door een perfect isolatie en bijvoorbeeld ruimteregeling voor verwarming) en anderzijds het zelf opwekken van energie door middel van bijvoorbeeld een zonneboiler en zonnepanelen. We vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.

Wij maken graag een offerte voor u, nodig ons uit voor een gesprek.

Een offerte voor een omvangrijk karwei als het bouwen van een nieuw woonhuis, boerderij, herenhuis, landhuis, vrijstaande woning of twee-onder-een-kap huis vergt een goede voorbereiding. Naast tekeningen en een bestek, vinden wij het ook altijd noodzakelijk om goed met u te overleggen wat u precies wilt. En we kunnen u dan ook praktische suggesties aan de hand doen. Zodat uw plannen zo slim mogelijk gerealiseerd kunnen worden. Perfecte kwaliteit tegen scherpe kosten.

Bel of mail ons, we maken dan op korte termijn een afspraak voor een gesprek.