Traditionele metselwerken voor uw vrijstaande woning, twee-onder-een-kap huis of boerderij.

Metselen lijkt wellicht een eenvoudig ambacht, maar niets is minder waar! Allereerst is er natuurlijk de technische beheersing van het vak. Om een groot muurvlak mooi regelmatig te metselen (en dat liefst ook een beetje snel, het moet wel betaalbaar blijven) is veel ervaring vereist. Plus natuurlijk gevoel en liefde voor het vak. Maar daarnaast vergt het ook natuurlijk ook kennis van de verschillende metselverbanden en de verschillende vormen van siermetselwerk. Je moet weten hoe je dat uit moet voeren en vooral waar je het smaakvol toe kunt passen.

Misschien is dat wel de grootste uitdaging van ons vak. De kennis die je hebt over de verschillende technieken, zo gebruiken dat je een werkelijk toegevoegde waarde kunt leveren aan een huis of ander gebouw. Misschien is dat wel echt vakmanschap.

Natuurlijk, metselwerk moet zorgen dat een huis stevig is, maar goed geadviseerd en uitgevoerd metselwerk draagt ook daadwerkelijk bij aan de uitstraling van een gebouw.
Wij hebben een grote ervaring in traditioneel metselwerk, we vinden het heerlijk om speciale metselverbanden toe te passen of nostalgisch siermetselwerk. We adviseren u graag welk metselwerk geschikt is voor uw woning.

Een van de aspecten is natuurlijk ook de keuze van de steen. We hebben monsters van de meest voorkomende stenen voorradig, maar onze ervaring is dat je een steen pas echt kunt beoordelen, verwerkt in de muur (ook het voegwerk speelt immers een rol). Daarom stellen we onze klanten altijd voor om een aantal gerealiseerde woningen te gaan bekijken, zodat ze een goed beeld krijgen wat een steen ‘muurbreed’ doet.

Als u dat een goed idee lijkt, maak dan een afspraak, wellicht is dat het begin van een mooie samenwerking.