Boerenvlechtwerk (of vlechting, boerenvlechting)

Een boerenvlechtwerk (ook wel boerenvlechting, boerenvlecht en vlechting genoemd) is een bijzondere manier van metselen die vooral toegepast wordt in bijvoorbeeld topgevels. Het bestaat uit een aantal lagen (meestal tussen de 5 en 10) die haaks op de schuine muurrand zijn aangebracht, waardoor een soort vlechting ontstaat. Deze wigvormige stukken worden beitel of tand genoemd.
Een boerenvlechtwerk heeft een nostalgische uitstraling en geeft een woning een extra accent. Daarnaast zorgt het voor extra stevigheid van de rand (maar het esthetisch aspect is veruit het belangrijkste).

Boerenvlechtwerk vergt veel vakmanschap van de metselaar. Doordat er meerdere vlechtingen boven elkaar komen (en ze aan beide zijden van de gevel zitten) dienen ze zeer nauwkeurig uitgevoerd te worden omdat anders snel een onrustig beeld ontstaat. Goed uitgevoerd boerenvlechtwerk kan zeker bijdragen aan de uitstraling van uw woning.

Dankzij ons vakmanschap kunnen wij boerenvlechtwerk perfect uitvoeren. En natuurlijk kunnen wij u ook prima adviseren over de vorm van het boerenvlechtwerk in uw woning.