HODY Trapeziumplaat, een slimme manier om inpandige verdiepingsvloeren bij renovatie te realiseren.

HODY Trapeziumplaat, een slimme manier om inpandige verdiepingsvloeren bij renovatie te realiseren.Bij het renoveren van oudere panden treffen we vaak houten verdiepingsvloeren aan waarvan het wenselijk is die te vervangen door betonnen vloeren. Bij een nieuwbouwwoning passen we uiteraard breedplaatvloeren toe, maar bij renovatie kan dat eigenlijk nooit (de verdieping ‘zit in de weg’). Daarnaast heb je bij renovatie natuurlijk te maken met de bestaande hoogte van de verdieping, dus de nieuwe betonvloer moet zo min mogelijk hoogte ‘opsnoepen’.

De HODY Trapeziumplaat is een ideale oplossing.
HODY platen, met een gemodificeerd trapeziumvormig profiel, worden als verloren bekisting en onderwapening toegepast voor relatief dunne en lichte betonvloeren. De profielhoogte is 60 mm.

HODY Trapeziumplaat, een slimme manier om inpandige verdiepingsvloeren bij renovatie te realiseren.De platen hebben een gering eigen gewicht en zijn gemakkelijk met eenvoudig hulpmateriaal aan te brengen. Daardoor kunnen ze in renovatieprojecten optimaal en probleemloos toegepast worden. Aanpassing aan de soms wat afwijkende maatvoering in een renovatieproject (niet alles is even recht) is bij deze plaat ook geen enkel probleem. Daarnaast is de plaat direct na het monteren beloopbaar, er is dus direct een veilige werkvloer. De Trapeziumplaten worden toegepast bij een vrije overspanning van de draagconstructie tot 8 m.

Door het gemodificeerd trapeziumvormige profiel is er minder beton nodig dan bij een massieve betonvloer. Het unieke profiel zorgt voor een optimale samenwerking met de beton zodat de dunne HODY staalplaatbetonvloer een hoge belasting kan opnemen.
HODY

Voor zichtwerk kunnen de HODY platen worden geleverd met een interieur (KID), polyester of PVDF coating in RAL kleur.

Kenmerkende eigenschappen:
  • Laag eigen gewicht
  • Eenvoudige en snelle montage
  • Eenvoudige logistiek op de bouwplaats
  • Tijdens de montage is geen bouwkraan nodig
  • Details in het werk te realiseren
  • Lichte vloerconstructie
  • Standaard brandwerend 30-60 minuten
  • Esthetische uitstraling
Als u meer wilt weten over de toepassing van Hody Trapeziumplaten in uw renovatieproject, stuur ons dan een mailtje, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.