Bijzonder dakpaneel bij het bouwen met staalframes

Bijzonder dakpaneel bij het bouwen met staalframes Falk dakpaneel met hoge isolatiewaardeBouwen op basis van een staalframe vergt een andere manier van bouwen en soms de toepassing van andere materialen.
Bij het bouwen met een staalframe zorgen we er voor dat de woning, ook het dak, zo snel mogelijk (bijna altijd binnen 2 weken) helemaal wind- en waterdicht is, zodat het weer geen invloed heeft op het gebouw. Daarnaast is het een droge bouwmethode, zodat er geen probleem is met bouwvocht en er snel begonnen kan worden aan de binnenafwerking. Een van de zaken waar we daarbij voor zorgen, is dat het dak ook vrijwel meteen waterdicht is. Anders dan bij de traditionele bouw, willen we bij staalframebouw de dakplaten heel snel aanbrengen. Pas daarna wordt het buitenblad (metselwerk of een andere bekleding) aangebracht.

Bijzonder dakpaneel bij het bouwen met staalframes Falk dakpaneel met hoge isolatiewaardeOmdat het traditionele dakpaneel dan wel eens te lang blootgesteld kan worden aan de elementen, kiezen we steeds vaker voor een dakpaneel wat oorspronkelijk ontwikkeld is om zonder verdere bedekking te gebruiken. Het paneel wat we het meest gebruiken heeft een coating met een garantie tot 40 jaar! Meestal worden (uit esthetisch oogpunt) natuurlijk naderhand nog wel pannen gedekt. Maar het paneel kan zonder problemen een tijdje onbedekt blijven liggen.



Bijzonder dakpaneel bij het bouwen met staalframes Falk dakpaneel met hoge isolatiewaardeDit FALK dak 1000 TR paneel is een robuust dakpaneel met een hoogwaardige isolatiekern. Door de 5 trapeziumvormige brede kronen is het paneel geschikt voor grote overspanningen (tot 20 m) en heeft het een zeer goede isolatiewaarde. Het paneel wordt in de zijoverlap standaard voorzien van een dubbele afdichting: aan zowel de binnen- als de buitenzijde. Warmte verliezen en condensatieproblemen zijn hierdoor verleden tijd.

Het paneel kan geleverd worden met kerndiktes van 40, 50, 60, 80, 100, 120 en zelfs 150 mm. Kernmateriaal is standaard polyurethaanschuim (PUR), voor nog betere isolatiewaarden en betere brandveiligheid is er als optie polyisocyanuraat (PIR).


Kenmerken
  • Trapezium profielvorm
  • Vanaf 4 graden dakhelling
  • Voor nieuwbouw en renovatie
  • Verbeterde isolatiewaarde
  • Optimale dubbele luchtafdichting
  • Lange lengtes leverbaar
  • Positieve stapeling mogelijk, snelle montage
  • Leverbaar in matte HPS coating
  • Coatinggarantie tot 40 jaar