Isoleren binnenwanden met cellulosevezels, ideaal bij staalframes: warmte-isolatie, vochtregulerend

Bouwen met staalframes heeft vele voordelen. Het is een snelle en duurzame wijze van bouwen. En het maakt zeer energiezuinig bouwen mogelijk. De buitenschil van een gebouw wordt door ons uiteraard voorzien van een optimaal isolatiepakket, maar ook in de binnenwanden en de plafonds passen we een thermische en akoestische isolatie toe. Waardoor het binnenklimaat (zowel qua temperatuur als qua geluid) verder geoptimaliseerd wordt.

Isoleren binnenwanden plafonds staalframes met cellulosevezels, sterk warmte-accumulerend warmte-isolatie en vochtregulerendBij het isoleren van de binnenwanden en de plafonds passen we steeds vaker cellulosevezels toe. Cellulosevezels zijn afkomstig uit zuiver en ongelezen krantenpapier; het is sterk warmte-accumulerend en vochtregulerend. Dit zorgt voor een prettig binnenklimaat.
Door het tijdens het productieproces toevoegen van minerale boorzouten en boorzuren is cellulose-isolatie ook nog eens brandwerend, vochtregulerend en bestand tegen schimmels en ongedierte.
Bij het bouwen met staalframes brengen wij aan beide zijden van het frame luchtdicht osb-plaat aan. Door kleine geboorde gaten in de osb-plaat wordt de cellulosevezel met een inblaasmachine (en een inblaaskop) in de holle ruime ingeblazen. Dankzij de open structuur van de frames kan de cellulosevezel probleemloos tot in de kleinste hoekjes ingeblazen worden.

Het inblazen van de cellulosevezel vereist beslist vakmanschap, om een goed resultaat te krijgen moet de ruimte helemaal (en met een gelijkmatige dichtheid) gevuld zijn. Onze vakmensen beheersen het inblazen perfect, waardoor een uitstekend eindresultaat verzekerd is.

Voordelen van cellulose-isolatie
  • Uitstekende warmte-isolatie; de lambdawaarde van cellulosevezels bedraagt λD = 0,040 W/mK. Met cellulosevezels realiseert u ook een grote zomerisolatie.
  • Cellulose werkt vochtregulerend en draagt daardoor bij tot een aangenaam binnenklimaat. Cellulose is ademend, condensvorming is uitgesloten.
  • Met cellulosevezels realiseert u bij binnenwanden een extra geluidsisolatie van 7 decibel in vergelijking met conventionele isolatie.
  • Grote isolatiediktes kunnen met cellulose snel, goedkoop en makkelijk uitgevoerd worden.
  • Ook de productie van cellulosevezels is milieuvriendelijk met een laag energieverbruik.
  • Veilig bij brand door de toegevoegde boorzouten. Uitstekende weerstand bij brand.

Als u meer wilt weten over deze manier van werken, stuur ons dan een mailtje, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.