Luchtdicht bouwen heeft tal van voordelen. Met Quickseal kan dat effectiever en efficiënter.Het is een hardnekkige misverstand dat een gebouw moeten kunnen ‘ademen’ en dus lucht moet doorlaten. Het tegendeel is waar. Onderzoek heeft al lang aangetoond dat we luchtdicht moeten bouwen om het binnenklimaat gecontroleerd te kunnen beheersen. Het doel van luchtdichtbouwen is het minimaliseren van. Hierdoor wordt het gebouw tochtvrij, verbetert de vochthuishouding, optimaliseert de akoestiek en brandveiligheid. Het is noodzakelijk voor de gezondheid, het welbevinden en de productiviteit van gebruikers. En zeker ook om te kunnen voldoen aan huidige en toekomstige wettelijke EPC-eisen.
Luchtdicht bouwen móet, voor gezonde mensen in een gezond gebouw.

Wij zijn al geruime tijd bezig om de woningen die we bouwen, optimaal luchtdicht te maken. Omdat dat zoveel voordelen geeft. En voortdurend zijn we op zoek naar nieuwe methoden om dat effectiever en efficiënter te doen. Sinds een tijd gebruiken we daarom Quickseal van Knauf.

Luchtdicht bouwen heeft tal van voordelen. Met Quickseal kan dat effectiever en efficiënter.Quickseal is een innovatief en uniek product om naden en kieren te dichten. Deze sneldrogende elastomeerkit op waterbasis werkt als een stevige elastische voegstrook (het dringt ook in de naad door), die zorgt voor luchtdichte constructieve verbindingen in de gebouwschil, waaronder muren, daken en vloeren.

Quickseal wordt eenvoudig en snel met een luchtdruk spuitsysteem aangebracht en droogt binnen 2 tot 3 uur op tot een harde, elastische film die luchtlekkages blokkeert.

Quickseal heeft een zeer hoge hechtsterkte en blijft flexibel, zodat kieren en naden hermetisch gesloten blijven, ook wanneer verbindingen in de constructie beweging vertonen.





Voordelen luchtdicht bouwen:
  • Betere thermische prestaties
  • Gezonder binnenklimaat
  • Betere akoestische prestaties
  • Langere levensduur van een gebouw
  • Noodzakelijk voor realiseren EPC-eis