Ook bij renovatie kan een optimale (en duurzame) isolatie gerealiseerd worden.

Isover Mupan Ultra XS is de ideale isolatieplaat voor oude muren.

Isover Mupan Ultra XS is de ideale isolatieplaat voor oude muren.Bij het renoveren van oudere panden levert het goed isoleren van de buitenmuren soms problemen op. In veel gevallen wordt gekozen voor het slopen van het buitenblad (de buitenmuren) omdat dat metselwerk in slechte staat verkeert. Tegen de binnenmuren wordt dan een isolatieplaat bevestigd en de buitenmuren worden opnieuw opgemetseld. Er zijn twee problemen waar we in de praktijk vaak tegenaan lopen: de binnenmuur is verre van egaal (speciebaarden, uitstekende stenen, etc.) en de ruimte is beperkt.

Omdat we duurzaam en energiebewust bouwen hoog in het vaandel hebben staan en we onze klanten daarom de meest optimale isolatie willen kunnen bieden, adviseren we bij renovatie te kiezen voor de Isover Mupan Ultra XS isolatieplaat. Het is een plaat die veel goede eigenschappen in zich verenigt én die perfect past in onze manier van werken.

Ideaal voor renovatie

Mupan Ultra XS is een zeer stevige, vormvaste glaswol isolatieplaat voor de spouwmuur met een hoge isolatiewaarde. Maar tegelijkertijd is het ook een plaat waarmee oneffenheden in de muur probleemloos opgevangen kunnen worden. Het is aan de voorkant afgewerkt met een speciaal gecoate, geperforeerde aluminium reflectiefolie voor een optimale isolatie. En aan de achterzijde bekleed met zacht comfortvlies voor een prettige verwerking. De platen grijpen aan de zijkant goed in elkaar, zodat daar geen warmteverliezen ontstaan. Ook kleinere stukken kunnen zo goed verwerkt worden waardoor er nauwelijks afval is (ook dat is een duurzaam aspect!).


Toepassing
Isover Mupan Ultra XS is bestemd voor de thermische isolatie van spouwmuren, waar een hoge isolatiewaarde is vereist en waar weinig spouwruimte aanwezig is. Om optimaal gebruik te maken van de thermische isolatievoordelen dient Mupan Ultra XS te worden toegepast in een niet-geventileerde spouwmuur met een luchtspouw van minimaal 20 mm.

Met de dunne isolatieplaat Mupan Ultra XS is een hoge isolatiewaarde haalbaar. In een traditionele spouwmuurconstructie met RVS ankers is een plaatdikte van slechts 97 mm voldoende voor een Rc ≥ 3,5 m².K/W
  • Eenvoudige, prettige en strakke verwerking
  • Rasterlijnen om het snijden te vergemakkelijken
  • Grote afmetingen voor snelle verwerking
  • Sluit goed aan tegen het binnenspouwblad
  • Dit voorkomt een ‘valse’ luchtspouw die de thermische isolatiewaarde negatief beïnvloedt
  • Gewapende, waterafstotende, dampopen aluminiumfolie met anti-corrosieve coating. De aluminiumfolie verbetert de isolatiewaarde van de luchtspouw
Verantwoorde productie volgens G3 standaard
Dit product is gemaakt op basis van de nieuwe Isover G3-standaard. G3 staat voor de drie garanties die u nu en in de toekomst van Isover mag verwachten: garanties op de hoogwaardige prestaties, op de duurzaamheid van het product én op de gezondheid voor de verwerker. G3 is dus het symbool voor een heel nieuwe generatie isolatieproducten, waarmee u altijd de beste keus maakt voor het milieu, voor de verwerker en voor de opdrachtgever.
Als grondstof van de productie van Isover glaswol wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycled glas.

Isover Mupan Ultra XS is de ideale isolatieplaat voor oude muren.Een isolatieplaat die perfect in onze filosofie past.
In ons werken combineren we goed vakmanschap met moderne technieken en materialen. Door die combinatie kunnen we steeds beter duurzaam bouwen, verhogen we het wooncomfort van onze klanten en realiseren we vaak een aanzienlijke energiereductie. En dat zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het gebouw.
Het is die combinatie van vakmanschap en creatief gebruik maken van nieuwe technieken die het zo interessant maakt om met ons te werken.

Als u meer wilt weten over deze manier van werken, stuur ons dan een mailtje, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.