Tweekapper staalframe

In het Limburgse America realiseren we een twee-onder-een-kap-woning opgebouwd uit staalframes. De staalframes worden geleverd door Nedframe. Bij deze revolutionaire woning bouwen we samen met onze partners een compleet staalframecasco, voorzien de woning vervolgens van een speciaal isolatiepakket en werken de woning vervolgens verder af. Daardoor ontstaat een zeer energiezuinige woning, die snel gebouwd wordt en tegen een scherpe prijs.
Bouwen met staalframes is de nieuwe manier van bouwen die energiezuinig en duurzaam bouwen mogelijk maakt. Als bouwbedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, kiezen wij voluit voor deze kwalitatief hoogstaande moderne bouwmethode.

Bouwen met staalframes gaat snel: de eerste dag is de begane grond al bijna gereed en na een paar dagen is de woning al wind- en waterdicht.
Bij deze woningen werken we met een bijzonder sandwichpanelen. Omdat we de woning (door onze bouwmethode) al binnen een paar dagen wind- en waterdicht hebben, wordt het sandwichpaneel wat langer dan normaal (voordat de pannen gedekt worden) aan weer en wind blootgesteld. We hebben daarom gekozen voor een FALK dakpaneel wat zonder bezwaren langere tijd onbedekt kan liggen.
Het is een dakpaneel met dikkere toplaag, een trapeziumprofiel en een hoogwaardige PIR-isolatiekern. Door de 5 trapeziumvormige brede kronen is het paneel geschikt voor grote overspanningen en heeft het een zeer goede isolatiewaarde. Dankzij de kern van 120 mm is de Rc-waarde 5,75. Het paneel wordt in de zijoverlap standaard voorzien van een dubbele afdichting: aan zowel de binnen- als de buitenzijde. Warmte verliezen en condensatieproblemen zijn hierdoor verleden tijd. Het dak is in 1 dag absoluut waterdicht.