Nieuwe bouwmethoden vragen om nieuwe, slimme materialen. Wij zijn er altijd op gespitst om onze klanten dergelijke nieuwe, slimme materialen te adviseren. SlimFort® isolatieplaat is een prima voorbeeld van zo’n materiaal. Bij een staalframewoning heb je een optimale keuze in buitenafwerking. Dat kan traditioneel metselwerk zijn, maar ook beplating (metaal, kunststof, etc.) of stroken op een regelwerk. Belangrijk is daarbij natuurlijk wel dat de isolatie door blijft lopen en overal dezelfde isolatiewaarde heeft.

SlimFort® is een compleet nieuw isolatiesysteem voor gevels die met esthetische beplating worden afgewerkt. Deze gepatenteerde innovatie onderscheidt zich door de toepassing van de geïntegreerde beugels. Dankzij deze beugels ontstaat er een doorlopende isolatielaag zonder onderbrekingen met houten latten.
De beugels maken bovendien een zeer eenvoudige en snelle plaatsing van de isolatieplaten mogelijk. Hetzelfde geldt voor het stelwerk. Deze kan dankzij de uitgekiende samenstelling van de beugels door één persoon kinderlijk simpel gerealiseerd worden.

De beste isolatie
- Geen koudebruggen (doorlopende isolatielaag zonder onderbrekingen met houten latten).
- Duurzame SlimFort isolatieplaten met hoogwaardige EPSHR-isolatie.
- Een unieke messing/groef klikverbinding van de SlimFort® isolatieplaten.
- Door aaneengesloten isolatielaag een dunnere gevelopbouw.
- Automatisch een optimaal geventileerde voorzetgevel = langere levensduur.
- Sluit perfect aan op achterconstructie zonder valse luchtspouw,
- De beste milieuclassificatie.

Het snelst verwerkbaar
De SlimFort isolatieplaten zijn zeer snel en eenvoudig horizontaal en verticaal te plaatsen.
Beugels zijn de basis voor het houten raamwerk. Verwerkbaar door één persoon en zonder beschermingsmiddelen. Gebruik van standaard bevestigers, verkrijgbaar bij alle bouwmaterialenhandelaren.

 
Constructieve veiligheid
Voor een lange levensduur van de gevelbekleding is een goede achterliggende ventilatie essentieel. Met SlimFort is de constructie altijd automatisch optimaal geventileerd. De gepatenteerde verwerkingstechniek via de metalen beugels laat geen ruimte voor verwerkingsfouten.
SlimFort® is een harde, vormvaste en vochtongevoelige isolatieplaat. SlimFort® gaat daarom niet uitzakken en heeft een duurzame isolerende werking.
Het systeem is uitvoerig getest met bevestigingsmaterialen van Fischer.

Perfecte aansluiting op de achterconstructie
De achterzijde van de SlimFort isolatieplaten is niet vlak maar is licht uitgehold. Bij het bevestigen van de platen worden deze strak tegen de muur getrokken waardoor er per plaat kleine afgesloten compartimenten ontstaan. Hiermee wordt een valse luchtspouw voorkomen.

Brandveiligheid
SlimFort wordt geleverd in brandvertragend gemodificeerde SE-kwaliteit. De gevelbekleding is bepalend voor de totale brandveiligheid van de constructie. Deze gevelbekleding moet minimaal voldoen aan de brandklasse D.

Een isolatieplaat die perfect in onze filosofie past.
In ons werken combineren we goed vakmanschap met moderne technieken en materialen. Door die combinatie kunnen we steeds beter duurzaam bouwen, verhogen we het wooncomfort van onze klanten en realiseren we vaak een aanzienlijke energiereductie. En dat zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het gebouw.
Het is die combinatie van vakmanschap en creatief gebruik maken van nieuwe technieken die het zo interessant maakt om met ons te werken.

Als u meer wilt weten over deze manier van werken, stuur ons dan een mailtje, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.